Шумадијски филмски фестивал

У Крагујевцу ће од 14. до 17. децембра бити одржатн други по реду Шумадијски филмски фестивал, под покровитељством локалне управе и Филмског центра Србије.

У оквиру фестивала, у Позоришту за децу биће приказано 12 дебитантских остварења страних и домаћих аутора.

Након првог Шумадијског филмског фестивала који је успешно одржан прошле године, организатори су одлучили да ове године љубитељима филмске уметности понуде још богатији програм од 12 пажљиво одабраних филмова са тематиком млади за младе, што је и главна идеја овог фестивала.

Публика ће имати прилике да ужива у запаженим и награђиваним филмовима током протекле године које су створили млади аутори из региона, Европе и Сједењиних америчких држава док ће Србију представљати филм „Гора“ у режији Стефана Малешевића.

Другог и четвртог фестивалског дана крагујевчани ће бити у прилици да први пут у Србији виде три филма, један из Француске и два из Аустрије.

Осим филмова, организатори су припремили и богат пратећи програм у сарадњи са удружењем Филмкултура и обезбедили бесплатан едукативни програм за најмлађе суграђане.

У склопу фестивала у Културном центру УММУС наступиће и инди рок група из Београда Страy Дог која ће тог дана осим филмског, публици пружити И музичко задовољство.

Након низа успешних културних манифестација Град Крагујевац препознао је потенцијал овог фестивала па ће се тако са њим и завршити овогодишњи филмски фестивалски живот нашег града.

Други Шумадијски филмски фестивал одржаће се у Позоришту за децу од 14. До 17. децембра а публика ће на крају имати главну реч кад се буде одлучивало о филму који је Шумадија препознала као најбољи.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *