Шумарице на мети вандала

Непознати починиоци су током ноћи оштетили мобилијар у Спомен-парку “Крагујевачки октобар“.

На мети су биле клупе, канте за отпад, челичне ограде које штите саднице, а страдала су и млада стабла.

Вандалски чин је пријављен Полицијској управи.

На мети непознатих починилаца, највероватније у касним ноћним сатима, нашао се мобилијар у комплексу Спомен-парка „Крагујевачки октобар“.

Изваљене су клупе, поломљене, побацане или однете канте за отпад. Иако се запослени у Јавном комуналном предузећу Шумадија Крагујевац свакодневно труде да уреде велику зелену површину, починиоцима овог преступа то очигледно ништа не значи.

Колико је вандала учествовало у овом чину још увек се не зна, али је евидентно да су успели да претуре и поломе недавно постављене дрвене мостиће.

У Спомен-парку „Крагујевачки октобар“ кажу да се канте могу купити, али је немерљива штета у ишчупаним садницама врбе, аутохтоне врсте чији је пелцер један наш суграђанин годинама неговао да би се примила.

Та садница потиче од врбе коју је после стрељања 1941. године засадила мајка једног од убијених младића.

Клупе и корпе за отпад, постављене на тротору који води до Словачког гробља, такође су биле на мети вандала.

Запослени у Спомен-парку су током преподнева евидентирали последице вандалског чина и о томе обавестили надлежне из Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац.

Овај немили догађај пријављен је Полицијској управи која је извршила увиђај.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *