„Сусрети Домова здравља“ окупили више од 300 учесника из читаве Србије

„Превенција у фокусу примарне заштите“ била је тема 8. симпозијума „Сусрети Домова здравља“ који је окупио више од 300 учесника из читаве Србије.

Симпозијум је била прилика да се усвоје знања из најновијих препорука из области превенције масовних незаразних болести и раног откривања малигних и других болест, али и да учесници размене искуства.

„Сусрети Домова здравља“ је годишњи скуп значајан за примарну здравствену заштиту, са којом се грађани прво сусрећу унутар здравственог система, било да је у питању превентивни преглед, дијагностика или лечење обољења.

Најбитније је да примарна здравствена заштита буде доступна сваком грађанину.

Из тог разлога су у претходном периоду била интензиван улагања у набавку опреме, како би се дијагностика у домовима здравља осавременила. 

Теме о којима се говорило на 8. Симпозијуму су тренутно најактуелније у јавном здрављу.

Дом здравља Крагујевац учествовао у организацији овог стручног скупа, а представио је и своје превентивне активности.

Домаћин Сусрета, на коме су предавачи били еминентни стручњаци из света медицине, био је Дом здравља „Др Драга Љочић“ у Шапцу.

Овај традиционални скуп који се одржава са циљем да се размене искуства здравствене праксе, као и да се сагледају потребе пацијената у примарној здравственој заштити, организује се под покровитељством Министарства здравља, а домаћин ће наредне године бити Дом здравља у Нишу.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *