Сусрети села ове године под слоганом „Шумадија српско благо“

Манифестација „Сусрећу се села Шумадије“ и ове године 11. пут за редом биће организована у сеоским домовима културе.

Ове године на такмичењу села пријавило се 13 сеоских месних заједница, а осим житеља крагујевачких села такмичиће се и по једно село из Кнића и Рековца.

Манифестацију која почиње 9. новембра традиционално организује Агенција ВА под покровитељством града Крагујевца. И ове године Радио телевизија Крагујевац пружа медијску подршку.

Горња и Доња Сабанта, Велика Сугубина, Ресник, Кутлово, Велике Пчелице, Нови Милановац, Јовановац, Драгобраћа, Влакча и Грошница су крагујевачка села која учествују на овогодишњем такмичењу.

Село Опарић из Рековца и Гружа из Кнића придружили су се такмичарским екипама. Биће организовано осам сусрета.

Домаћини квалификационих такмичења која ће се одржавати у Домовима културе су Доња Сабанта, Нови Милановац, Грошница и Јовановац.

Капитени екипа који су присуствовали жребању не крију задовољсто што ће и ове јесени и зиме оживети шумадијско село.

Представници села такмичиће се у шест дисциплина. Екипе ће одмерити вештине и знање у плетењу, круњењу кукуруза, квизу знања, пикаду, обарању руку у категорији мушкараца, а уведена је и нова игра – допуни пословицу и загонетку.

Први сусрет села биће одржан 9. новембра, у Доњој Сабанти, а ове године манифестација се организује под слоганом „Шумадија српско благо“.

Осим такмичења, организатори су припремили богат ревијални програм. Најбоље четири екипе очекују новчане награде.
Квалификације и два полуфинална сусрета биће организовани до краја децембра, а финално такмичење је планирано 11. јануара у Горњој Сабанти.

Сви сусрети села Шумадије биће емитовани на програму Телевизије Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *