Сутра концепт Иновационог дистрикта у Државном дата центру у Крагујевцу

Министарство информисања и телекомуникација представиће сутра концепт Иновационог дистрикта у Државном дата центру у Крагујевцу.

Изградња Иновационог дистркта један је од важних пројеката Владе Србије и представља трећу фазу Државног дата центра у Крагујевцу.

Нова зграда Државног дата центра, најсавременијег и најефикаснијег центра за чување података у региону, налазиће се одмах поред два већ изграђена објекта, у укупној површини од 4.46 хектараи са капацитетом изградње од око 60 хиљада метара квадратних.

Објекат ће се користити у складу са потребама Дата центра, као што су пословно-комерцијални простори за кориснике овог центра и еУправе, центри за обуку, иновациони центри, центар за сајбер безбедност.

Презентацији ће пристуствовати министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Комплекс Дата центра до сада се састојао из две зграде, једној у којој су смештени државни и комерцијални клијенти и друге коју користе припадници служби безбедности.

Град Крагујевац је уступио парцелу за Иновациони дистрикт, а изградњу објекта финансираће држава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *