Све екипе ЈКП Шумадија интензивно раде на уређењу зелених површина

Смењивање обилних киша и јаког сунца током целог пролећа условило је бујање вегетације, а запослени у Јавно-комуналном предузећу „Шумадија“ раде пуном паром како би све зелене површине на територији града биле покошене.

Педесеторо радника је на терену, а надлежни најављују завршетак радова на зеленим површинама најдаље до краја наредне недеље, уколико буду повољни временски услови.

Осим ових послова, у току је реновирање пијаце у насељу Бубањ, које такође обаљају радници овог комуналног предузећа.

Екипе радника са свом расположивом механизацијом интензивно раде на кошењу и уређењу зелених површина у насељу ЈНА иза зграде града, у Рудничкој улици, насељу Грујина чесма, и Метином брду.

У понедељак је планирано кошење зелених површина у ужем градском језгру, код Сушичког потока и у насељу Аеродром.

У Крагујевцу је 300 хектара под зеленилом које одржавају запослени ЈКП Шумадија.

Осим зелених површина у граду и приграду о 23 хектара зелених површина у Шумарицама, такође, брине ово комунално предузеће.

Сезона уређења почела је крајем марта, а од тада до данас у граду је на разним локацијама посађено 80 хиљада цветних садница и око 80 нових стабала дрвећа.

Иако је на уређењу зелених површина упослено 50 радника посао ће бити окончан ускоро, јер су обилне падавине ометале раднике да на време покосе све планиране површине у граду.

Како би град био уредан, леп и чист потребно је да осим запослених бригу о граду у коме живе преузму и грађани.

Из градске касе издвајају се значајна материјална средства за обезбеђивање садног матерјала, набавку парковске галантерије, али и ангажовање сезонских радника који помажу запосленима овог комуналног предузећа.

Еколошка свест код грађана требало би да буде на вишем нивоу, па надлежни стално апелују на грађане да се не ломе младе саднице, не гази трава и не уништава цвеће.

До јесени ће бити посађени нови дрвореди у неколико крагујевачких насеља.

Иначе, запослени у ЈКП Шумадија интензивно раде и на уређењу партера зелене пијаце у насељу Бубањ.

Ово је једна од градских пијаца на којој се снабдевају бројни грађани, а која ће почетком јула имати потпуно нов изглед.
Партер ће бити потпуно обновљен, пресвучен новим бетоном а продавце и купце на свечаном отварању дочекаће нове пијачне тезге.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *