Све мере заштите у борби против коронавируса у Суду и адвокатским канцеларијама

У време ванредног стања које је на снази било у првом таласу коронавируса неколико дана био је обустављен рад правосудних органа.

У Крагујевцу је на снази ванредна ситуација али се рад у Основном , Вишем и Апелационом суду одвија као и раније сваког радног дана у преподневним сатима.

Истраживали смо како су крагујевачки адвокати организовали свој рад у време епидемије Ковида -19.

Сви органи правосуђа раде.

Грађани сваког радног дана долазе у зграду суда, а Високи савет судства донео је одлуку да се рад у овој установи који на кратко био прекинут због коронавируса поново врати на уобичајено радно време.

Решавање предмета у судском поступку се обавља у суду, а грађани који воде судске спорове долазе код адвоката.

Један од крагујевачких адвоката Зоран Симовић каже да се у контакту са странкама примењују све мере заштите које се спроводе и у адвокатским канцеларијама и у просторијама надлежних судова.

Савремени начин комуникације омогућава интернет контакте или путем мобилних апликација.

То доприноси смањењу ризика од ширења вируса.

Одговорно понашање грађана и надлежних служби у свим сегментима живота подразумева примену заштине опреме и дезинфекције.
Уколико се поштује савет епидемиолога па се маске обавезно носе , дезинфикују и перу руке и одржава физичка дистанца међу људима, избегава руковање и љубљење, смањиће се могућност заражавања.

Крагујевачки адвокати и судови прави су пример друштвено одговорног понашања у борби против корона вируса.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *