Свечана академија “Стазама прошлости градимо будућност”

У Првој крагујевачкој гимназији одржана је Свечана академија „Стазама прошлости градимо будућност“.

Музичко-сцениски приказ поеме „Пуцњи у чело Крагујевца“ Драгана Ж. Божића припремили су професори и ученици Прве крагујевачке гимназије.

Том приликом, најбољим гимназијалцима уручене су награде из фондова.

Трагична судбина ђака и професора школе Прве крагујевачке гимназије, који су страдали 1941. године, постала је једно од обележја идентитета ове образовне установе.

Тужно сећање на октобар 41. када су се из ђачких клупа ученици ове школе преселили у вечност, окупила је гимназијалце, професоре и пријатеље школе на свечаној академији, која се традиционално организује. У част страдалих изведена је поема „Пуцњи у чело Крагујевца“ Драгана Божића.

Том приликом најбољим гимназијалцима уручене су награде из фондова Љубомира и Ангелине Марковић, Душице Драгојловић и фонда ученици и професори Прве крагујевачке гимназије.

Бројни гости присуствовали су свечаној академији у Првој крагујевачкој гимназији, као и делегације из Караре, Бидгошћа, Приједора и Оштре Луке.

Након завршетка свечане академије премијерно је изведена химна Прве крагујевачке гимназије “У почетку беше реч”.

Текст за химну написао је Мирослав Петровић, за музику је био задужен Лазар Јагличић, а аранжман је радио Марко Нешић.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *