Свечана промоција 105 доктора наука у Крагујевцу

Свечана промоција 105 доктора наука који су од маја 2023. до маја 2024. године одбранили докторске дисертације, односно докторске уметничке пројекте на факултетима Универзитета у Крагујевцу одржана је на Правном факултету.

Свечаност је пратила и презентација докторских радова кандидата које су читали њихови ментори.

У последњих годину дана на Универзитету у Крагујевцу дисертације је одбранило 49 доктора наука на Факултету медицинских наука,17 на Факултету инжењерских наука, 15 на Природно математичком факултету, 7 на Филолошко уметничком, 5 доктора наука на Економском, 4 на Факултету за хотелијерство и туризам, 2 на Правном и по један на Факултету техничких наука, Агрономском, Факултету за машинство и грађевинарство и Педагошком факултету у Ужицу.

Ове године на Универзитету у Крагујевцу први пут су промовисана два доктора из области менаџмента здравственог система и један доктор наука информационих технологија.

Академска заједница бројнија је за 105 научних истраживача.

На Универзитету у Крагујевцу од свог оснивања до данас титуле доктора наука одбранило је и понело 1737 постдипломаца и два доктора уметности.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *