Свечано отворен четврти павиљон Студентског центра

Пресецањем врпце, свечано је отворен 4. Павиљон Студентског центра у Крагујевцу чија је изградња, али и усељавање 147 студената у 68 соба завршено месец дана пре рока.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, градоначелник Крагујевца Радомир Николић и ректор Универзитета у Крагујевцу професор доктор Ненад Филиповић пресецањем врпце, свечано су отворили Павиљон чија је изградња коштала милион и по евра и финансирана на основу споразума између Републике Србије и Банке за развој Савета Европе.

Овом приликом министар просвете наговестио је у наредној години коначно решење за ФИЛУМ, односно изградњу зграде, расписивање тендера за наставак радова Центара изврсности.

Ректор Филиповић је најавио доделу још 80 станова младим научницима у Крaгујевцу.

Изградња 4 Павиљона почела је у августу прошле године и трајала до октобра ове јесени.

Употребне дозволе су обезбеђене, али далеко важније је да је нову академску годину 147 студената почело у комотним собама, обезбеђеном простору за учење на сваком спрату.

Павиљон има и прилаз, лифт и собе прилагођене студентима са инвалидитетом. Станари су задовољни, а званична оцена категоризације је А нивоа, односно најбољег квалитета.

Изградњом објекта који на 4 спрата има 68 соба и последњи милиметар слободног простора у комплексу Студентског центра је испуњен.

Укупан број студената станара у свим павиљонима да је 781, што значи да ће следеће школске године само мали број кандидата остати испод црте, кажу надлежни.

Ресорни министар Младен Шарчевић наговестио је да ће држава наредне године почети решавање проблема ФИЛУМ-а.

Град намерава да учествује у изградњи зграде доделом локације.
Корак даље у подизању квалитета студија на крагујевачком Универзитету је отварање нових факултета.

Овом приликом министар,ректор и градоначелник Крагујевца потврдили су да ће тендер за наставак изградње Центара изврсности ускоро бити расписан, као и да 80 младих научника могу да очекују усељавање у своје станове.

Наредне године републички буџет за образовање је значајно увећан у односу на овогодишњи што значи да се наставља са улагањем у изградњу и опремање објеката свих нивоа образовања.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *