Свет стрипа обележио 12. рођендан

Крагујевачко удружење љубитеља девете уметности Свет стрипа обележило је 12 година постојања.

Поред специјалних гостију који су одржали предавања, на прослави је најављена и Међународна стрип конференција која ће бити одржана у јуну.

Удружење Свет стрипа основано је 2010. године, са идејом да промовише и популаризује стрип кроз образовање и издаваштво.

На традиционалном дружењу поводом рођендана, чланови Удружења су, у оквиру овогодишње прославе, љубитељима стрипова пружили прилику да присуствују јавном часу који је одржао ликовни уметник, сценариста, уредник и педагог Владимир Весовић из Београда.

На обележавању јубилеја најављена је и Међународна стрип конференција „Крагујевац Комик Кон“ године дванаесте која ће бити организована у Дому омладине.

На овогодишњој конференцији, поред присуства најзначајнијих имена из света стрипа, први пут ће бити организован и музички програм.

Трећа Међународна стрип конференција Крагујевац Комик Кон биће одржана 3. и 4. јуна, у крагујевачком Дому омладине, уз подршку града Крагујевца.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *