Свет у дугиним бојама

У малом Ликовном салону Народног музеја, Крагујевчанка која се бави израдом тканих одевних предмета Сузана Младеновић Горјанац приредила је изложбу “Свет у дугиним бојама”.

Изложбу је отворила историчарка уметности Маја Станковић а краћи музички програм извео је мајстор фруле Милинко Ивановић Црни.

Сузана Младеновић Горјанац годинама израђује на разбоју ткане одевне предмете а своје радове излагала је у земљи и иностранству.

Она је добитница статеуете Оскара за очување народне традиције и неговање старих заната Србије.

Ткане шалове, пелерине и хаљине имали су прилику да виде посетиоци београдске Скадарлије када је изложбу отворила глумица Горица Поповић.

На Сајму туризма, који је одржан на Шумадија сајму прошле године, познате Крагујевчанке носиле су на модној ревији њене одевне предмете.

Радови у малом Ликовном салону новије су израде у комбинацији више боја уз употребу различитог материјала који се користи у ткању.

Поставку тканих предмета приредила је историчарка уметности запослена у Народном музеју Маја Станковић која је отварајући изложбу нагласила да је Сузана Младеновић Горјанац испунила строге критеријуме за ауторе радова који желе да излажу у малом Ликовном салону Народног музеја.

Крагујевчанке су, судећи по посети изложбе “Свет у дугиним бојама”, заинтересоване за ткане одевне предмете које израђује Сузана Младеновић Горјанац.

У преплитању традиционалног и модерног стваралаштва тканих предмета настаје гардероба на разбоју која ће увек бити у моди.

Ауторка изложбе Сузана Младеновић Горјанац наводи да припрема нове ревије и изложбе а ткани предмети које израђује обогатиће детаљи крзна и веза.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *