Свети Илија – Вашар у Книћу

Под покровитељством Општине Кнић и Центра за културу и ове године је организовано „Книћанско лето“.

Саставни део ове културно-туристичке манифестације је чувени Илиндански вашар у Книћу који је и ове године окупио велики број посетилаца.

Традиционални вашар у Книћу, на Светог Илију, сваке године окупи велики број посетилаца који шетају варошицом.

На шареним тезгама нађе се за сваког понешто, од грнчарије и алата до одеће и обуће, али опојни мирис печења, роштиља и чувеног купуса из земљаног лонца направи највећу гужву.

Забавни парк за најмлађе је и овога пута на простору зелене пијаце, а ту су и производи домаће радиности, као и слаткиши, којима не могу да одоле најмлађи, али ни они нешто старији.

Млађи посетиоци вашара чекају вече, јер сматрају да је тада бољи провод.

Док старија генерација користи преподневне сате за дружење и разговор.   

Иако је комплетан садржај измештен, јер кроз саму варошицу пролази магистрални пут ка Чачку, традиција је испоштована.

Вашар на Светог Илију, као и онај који се организује, 19. августа, на Преображење, потичу још из 19. века, а како празници падају у дане одмора у Книћу се окупе не само житељи Кнића и околних места, већ и гости из земље и иностранства.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.