Светосавска Академија у Другој крагујевачкој гимназији

И у Другој гимназији одржана је Светосавска Академија.

Од прошле до овогодишње прославе школске славе, ученици и професори постигли су запажене резултате на такмичењима окружног и републичког нивоа управо из предмета којима се негује и чува матерњи језик и култура говора.

Највредније ученике школа је наградила књигама и дипломама.

 Уз светосавску химну и резање славског колача, епископ шумадијски Јован у славској поруци пожелео је колективу и ученицима Друге крагујевачке гимназије успех на свим пољима, а присутнима да је нашем народу и данас неопходна духовна мудрост какву је у своје време поседовао Свети Сава.

Када су Срби следили његове вредности није било посртања, па је духовност један од сигурних заклона од сваког облика искушења поручио је епископ.

Ученици Друге крагујевачке гимназије у претходној години били су на светосавском путу неговања српског језика. Литерарна секција освојила је прво место на Републичком нивоу, лингвистичка друго место. 

Успех су низали и у спортским активностима. Наредне године, школа планира упис нових смерова.

Музичко сценски програм изведен за Светосавску Академију под називом – Различитост знања – јединство успеха осмислили су  ученици и професори Друге гимназије.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *