Светосавске награде Милошу Којићу и Маји Анђелковић

У Универзитетској галерији данас је одржана Светосавска академија, на којој су додељене награде за животно дело и изузетна постигнућа академику др Милошу Којићу и др Маји Анђелковић.

Уручене су и стипендије најбољим студентима крагујевачког универзитета.

Данашњом свечаношћу подсетили су се школске 1840/41. године, када је Свети Сава први пут обележен као школска слава у Србији и то на Лицеју Књажевства Сербског у Крагујевцу, на првој високошколској институцији у модерној Србији, на чијим је темељима настао Крагујевачки Универзитет.

Светосавска академија, према традицији, позива на истицање изузетних резултата у наставној и научној делатности.

Ове године Сенат Универзитета у Крагујевцу доделио је признање и престижну Светосавску награду за животно дело академику др Милошу Којићу, а за изузетна постигнућа професору др Маји Анђелковић.

На Светосавској академији свечано су уручене и стипендије најбољим студентима Универзитета.

Управни одбор Фондације за стипендирање најбољих студената Универзитета у Крагујевцу одлучио је да се уручи 13 стипендија најбољим студентима крагујевачког универзитета са 12 факултета .

Пригодан уметнички програм у Универзитетској галерији поводом Светог Саве припремили су студенти овдашњег Филолошко уметничког факултета, који су поред музичког програма подсетили на бројна дела Растка Немањића којима је утемељено образовање, закон и самостална црква у Србији.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *