Светски дан имунологије

Размена искустава еминентних српских имунолога, који својим радом доприносе развоју ове биомедицинске дисциплине, један је од циљева организовања научног скупа којим је на Универзитету у Крагујевцу, симболично, обележен Светски дан имунологије.

Врхунски резултати имунолога Факултета медицинских наука, једне од најбоље рангираних научно-истраживачких институција у Србији, разлог су одржавања овог скупа на крагујевачком Универзитету.

Универзитет у Крагујевцу био је домаћин великом броју еминентних имунолога са медицинских факултета и института у Србији, учесницима научног скупа којим је, симболично, обележен Светски дан имунологије.

На скупу су предствљени резултати истраживачких група објављени у водећим стручним међународним часописима у последњих годину дана.

Захваљујући резултатима рада имунолога анагажованих у Центру за молекуларну медицину и истраживање матичних ћелија, Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу је у последњих десетак година, по укупном фактору утицаја, цитираности научних радова и броју одобрених међународних пројеката, једна је од најбоље рангираних научно-истраживачких институција у Србији.

Овај научни скуп је идеална прилика за размену искустава. Истраживачима из Крагујевца пружена је могућност да ојачају постојећу и унапреде будућу научно- истраживачку сарадњу са имунолозима осталих државних универзитета, у циљу развоја науке у Србији.

Своја знања наставиће да примењују у Центрима изврсности у Крагујевцу, који ће бити међу најбоље опремљеним научним центрима за истраживање у области имунологије, молекулске и регенеративне медицине у Југоисточној Европи, а чија је изградња у завршној фази.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

One thought on “Светски дан имунологије”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *