Таировићев филм „Папирнати живот“ шаље озбиљне социјалне поруке о животу Рома

Поводом Светског дана Рома који се обележава 8. априла, у Малом ликовном салону приказан је документарни филм Зорана Таировића „Папирнати живот“.

Филм говори о тешком животу ромске популације и свакодневици породица које живе у нехуманим условима.

Културни садржаји као што су изложбе и филмске пројекције удружења Рома и других организација покушавају да скрену пажњу на велике и значајне проблеме са којима се Роми свакодневно сусрећу.

Услови у којима живе поједине ромске породице недостојни су сваког живог бића. Кроз филм др Зорана Таировића „Папирнати живот“ пренета је слојевита социјална порука друштву у оквиру обележавања Светског дана Рома.

Локална самоуправа је доношењем Стратегије за социјалну инклузију Рома и Ромкиња покрила све области у којима су примећени највећи проблеми, као што су образовање, здравствена и социјална заштита, запошљавње и становање. Свакодневно се ради на унапређењу ових области.

У наредном периоду приступа се изради новог Стратешког документа у коме ће све области бити заступљене, а главни план је оснивање Ромског културног центра.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.