Такмичење младих композитора у оквиру Интернационалног фестивала „Исидора Жебељан“

У циљу очувања сећања на лик и дело једне од наших најзначајнијих композиторки, Исидоре Жебељан, у јуну ће, уколико епидемиолошка ситуација дозволи, бити одржано прво издање Интернационалног фестивала „Исидора Жебељан“, у организацији Музичке омладине Крагујевац.

Идеја је да се бијенално, на сваке две године, организује ова манифестација, у част прерано преминуле, на светској музичкој сцени најизвођеније српске композиторке, Исидоре Жебељан.

Програм Фестивала ће чинити концерти уметничке музике, предавања, округли столови, емитовања опера, интервјуа и других видео материјала, као и такмичење младих композитора, које има за циљ подстицање и промоцију њиховог стваралаштва међу домаћом и иностраном публиком.

Позив за слање композиција траје до 9. маја, до када ће сви заинтересовани млади композитори, било које националности, моћи да пошаљу до две композиције, без ограничења по питању времена њиховог настанка.

Пристигле композиције ће оцењивати трочлани интернационални жири, састављен од еминентних музичких уметника.

Пропозиције за учешће на такмичењу, као и линк за слање пријава можете пронаћи на фејсбук страници Музичке омладина Крагујевац

One thought on “Такмичење младих композитора у оквиру Интернационалног фестивала „Исидора Жебељан“”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *