Tакмичење у изради пословне студије случаја

Факултет за менаџмент из Зајечара организовао је за крагујевачке средњошколце такмичење у изради пословне студије случаја.

Знањем у овој области надметале су се четири екипе ученика Прве техничке школе. За победнике су обезбеђене вредне награде.

Савремени услови пословања намећу употребу нових информационих технологија као основе за опстанак и развој образовних установа – државних и приватних факултета и виших школа.

За маркетинг се најчешће користе друштвене мреже, преко којих се будући студенти углавном информишу о свему што их занима. Дигитални маркетинг био је тема такмичења средшошколаца у изради пословне студије случаја.

Квалитетна реклама за факултет треба да садржи информације о смеровима, актуелним догађајима, студентским стипендијама и пројектима. До тог закључка дошли су ученици Прве техничке школе у Крагујевцу, који су ушествовали на овом такмичењу.

Према статистици, 1.600 хиљада становника узраста од 18 до 30 година, користи друштвене мреже, а информације за којима трагају углавном се односе на могућности за наставак школовања.

Због тога су дигитални маркетинг и промоција бренда преко друштвених мрежа неизбежан начин рекламирања образовних установа у ери модерних технологија.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *