Такмичење за најбољу студентску идеју 2018

Такмичење за најбољу студентску идеју којим координира Универзитет у Крагујевцу, спроводи се у партнерству са још 17 партнера из 6 земаља, а финансира га Европска унија у оквиру Еразмус плус програма.

Реализује кроз седам локалних такмичења у Крагујевцу, Београду, Новом Саду, Нишу, Новом Пазару и Зрењанину и једно национално финално такмичење.

Право учешћа на такмичењу имају студенти основних, мастер и докторских студија Универзитета у Крагујевцу, Београду, Новом Саду, Нишу, Новом Пазару, Универзитета Метрополитан Београд и Високе техничке школе струковних студија у Зрењанину.

Своје идеје и тимове студенти пријављују до 25. марта. Они који прођу прву фазу селекције имаће прилику да кроз сет предузетничких обука и менторску подршку детаљно разраде своје идеје, развију пословне моделе и припреме их за локалне презентације пред жиријем које ће донети коначну одлуку током јуна ове године.

Ширење предузетничког духа и развој креативности код младих важно је подстаћи већ током студија. У модернизацији Универзитета пресудан фактор мора бити практична примена знања.

Производња племенитих и козметичких уља, једна је од идеја студената који су били победници регионалног финала.

Два првопласирана тима са сваког локалног такмичења учествоваће на националном финалном такмичењу које ће се одржати до краја године у једном од градова партнера на пројекту.

Победнике локалних и националног финалног такмичења очекују вредне награде као што су наградна путовања, односно студијске посете за сваки победнички тим локалног такмичења.

Ту су и новчане награде предузећа спонзора, бесплатна израд брзих прототипова као и косултативна и менторска помоћ у развоју пословног модела.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *