Титула државног првака – круна спортске каријере Немање Рашковића

За Немању Рашковића, државног првака у планинском трчању, организован је пријем у Градској управи.

Освајачу златне медаље на овом великом успеху, у име града Крагујевца, честитао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт.

Такмичење у планинском трчању, које је недавно одржано на Сувој планини, окупило је 120 учесника, од којих се 81 надметао у мушкој конкуренцији.

Стазу дужу нешто више од 44 километра Немања Рашковић, члан Планинарско-еколошког клуба „Гора“, прешао је за 5 сати и 28 минута.

Тутула државног првака за Немању представља круну његове спортске каријере и награду за рад и труд током претходних година. 

У Планинарско-еколошком клубу „Гора“ са поносом говоре о успесима својих чланова и њиховој жељи да се, без икакве новчане накнаде, такмиче баш за овај клуб.

Немања је, кажу, прави промотер „Горе“ у дисциплини која изискује велики напор и издваја врхунске спортисте од рекреативаца.    

Планинско трчање код нас и у свету још увек није достигло висок ниво популарности, али је у експанзији, због чега постоји могућност да у будућности преузме примат над полумаратоном.

Успеси попут Немањиног су најбољи начин за популаризацију овог спорта.

Немања је 1. јула на Тари за 8 сати и 37 минута истрчао ултра стазу дужине 75 километара са 3.500 метара елевација, што је за сада његова најдужа стаза у каријери. 

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Титула државног првака – круна спортске каријере Немање Рашковића”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *