Традиционална изложба гљива у суботу 21. септембра

Традиционална изложба гљива, 19. по реду, биће одржана у суботу 21. септембра, на Природно математичком факултету у Крагујевцу. Једну од најбољих и најпосећенијих изложби гљива и ове године организује Гљиварско друштво Шумадија.

Необичну поставку на крагујевачком Природно-математичком факултету чиниће бројне врсте гљива које расту на подручју Шумадије, али  и обронцима Копаоника, Рудника,

Гледићких планина, Црног врха, Јелове горе, Гоча и Голије.

Из године у годину инересовање за учешће било је све веће, па је ова несвакидашња манифестација прерасла у прави фестивал гљива, што потврђује учешће бројних гљиварских миколошких друштава из целе Србије.

Према речима организатора, биће то и прилика да посетиоци прошире постојећа и стекну нова знања о јестивим и отровним врстама гљива.

Љубитељи гљива биће моћи ће и да набаве стручну литературу из микологије, али и пробају специјалитете од печурака, које сваке године припремају чланови Гљиварског друштва Шумадија.

Изложба ће бити одржана у суботу, 21. септембра, од 16 до 21 сат, на Природно математичком факултету у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *