Традиционална манифестација „Чути и разумети“

Поводом Међународне недеље глувих, у ОШ „Станислав Сремчевић“, организована је традиоционална манифестација под називом „Чути и разумети 2019“, са циљем да деци са оштећеним слухом покажу да су саставни део друштва и прикажу њихове потенцијалне проблеме и потребе.

Манифестација је организована уз помоћ друштвено-одговорне компаније Аудиовокс и Школе за ученике оштећеног слуха из Крагујевца, Новог Сада, Београда, Ниша и Јагодине.

Као и предходних, и ове године, најбројнији учесници манифестације била су деца са оштећеним слухом из готово целе Србије.

Али, овогодишња манифестација била је по нечему посебна. Своју животну несвакидашњу причу представио је јавности Крагујевчанин Марко Пурић, којем је готово 100 посто био оштећен слух на рођењу, али уз помоћ породице и пријатеља, живи сасвим нормалан живот.

У оквиру овогодишњег програма, изведена је представа „Аладин“ коју су извели ученици крагујевачке школе оштећеног слуха. Наступиле су и плесне групе и мађионичари. Приказан је и филм о одрастању и слушним апаратима.

Организатор манифестације је као и сваке године друштвено-одговорна компанија Аудиовокс. Порука је, како кажу да скрену пажњу јвности на потребе особа оштећеног слуха.

Након програма ушколи, представници Градске туристичке организације Крагујевац, учеснике манифестације повели су у туристички обилазак града.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.