Традиционални Васкршњи вашар у ОШ „Мома Станојловић”

У Основној школи „Мома Станојловић” организован је традиционални Васкршњи вашар.

Продавци су били ученици школе, а клупци њихови родитељи, а сав приход од продаје искористиће одељенске заједнице за унапређење боравка ђака у школи.

На Васкршњем вашару основци су изложили богату понуду производа и ручних радова које су израдили заједно са наставницима. С обзиром на то да је активност организована уочи најрадоснијег хришћанског празника – Васкрса, на продајним тезгама нашла су се јаја осликана и офарбана најразличитијим техникама, корпице, украси, предмети који симболизују овај велики празник.

У фискултурној сали школе „Мома Станојловић” окупили су се бројни излагачи – ученици првог циклуса од првог до четвртог разреда свих 16 одељења и неколико одељења другог циклуса, углавном петог разреда. Уз бројне госте и посетиоце, малишани су прикупили новац који ће искористити за потребе одељенске заједнице.

Кроз маштовитост и креативност, школарци су се забавили, али и испољили своје таленте.

Вашар је био добро посећен, а међу купцима у првим редовима били су родитељи и родбина ученика, који су поджали активност, труд и рад деце.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.