“Трајање” у Народном музеју до половине јуна

Изложба, приређена за Дан града а одложена због ванредног стањa, отворена је синоћ у Народном музеју у Крагујевцу.

Дванаест чланова удружења, свих генерација, изложбом „Трајање“ подсетило је Крагујевчане на Удружење ликовних уметника Крагујевца, оазу плејаде стваралаца и њихово настојање да одрже континуитет ликовне сцене.

Дванаест уметника, од Миливоја Штуловића, Предрага Цилета Михајловића, Горана Ракића, Видана Папића, Зорана Игњатовића, Ненада Ристовића, Ивана Арсенијевића, Владимира Ранковића, Бојана Оташевића, преко Филипа Мисите и Катарине Недељковић, до Ивана Јанковића изложло је своје радове у галерији Народног музеја.

Кустоскиња Татјана Милосављевић, каже, да су брижљиво бирани како би посетиоци могли да осете емоције не само лепезе аутора различитих генерација, већ уоче и дијапазон развоја уметничког израза.

Изложба Удружења ликовних уметника Крагујевца требало је да буде отворена за Дан града, али су је околности сместиле у почетак јуна.

„Трајање“, према речима председника ЛУК-а, симболичан је подсетник на намеру бивствовања на ликовној сцени још дуго.

Изложбу „Трајање“ у Народном музеју отворена је до 15. јуна.

Извештава новинар РТК Снажана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *