Tрећи сајам запошљавања у Средњој стручној школи

На Интернационалном сајму запошљавања у Средњој стручној школи у Крагујевцу, ученици су могли да се упознају са потенцијалним послодавцима и могућностима запошљавања.

Сајам је организовао Тим за каријерно вођење и саветовање и Тим за дуално образовање Средње стручне школе у сарадњи са „Џоб инфо центром“’.

Како би се ђацима олакшао пут од школске клупе до свог будућег запослења и да би се упознали са потенцијалним послодавцима, организован је трећи Интернационални сајам запошљавања у Средњој стручној школи у Крагујевцу. То је била прилика свршеним средњошколцима да непосредно од послодаваца сазнају њихове кадровске потребе и услове рада, али и да у директној комуникацији представе своје квалификације.

Средњошколци завршних разреда стручних школа, који не планирају наставак школовања могли су да се упознају са послодавцима и информишу о траженим занимањима.

Сајам је организован уз подршку Немачке међународне организације за сарадњу у Србији.

Циљ сајма је пружање прилике ученицима да се упознају са компанијама и привредом града, са жељом да се олакша транзиција из света рада у свет образовања.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *