Тренинг специјализоване јединице цивилне заштите

Припадници Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу-Одељење за цивилну заштиту, одржали су тренинг специјализоване јединице цивилне заштите за спасавање из рушевина.

Показна вежба је конкретна демонстрација како на најбољи начин треба реаговати у угроженим ситуацијама.

Обука за случај спашавања људи из рушевина, организована је на полигону ватрогасне чете у кругу комплекса „Застава“.

Извели су је припадници тима за спашавање од рушевина. Задатак им је да у случају ванредне ситуације прискоче у помоћ професионалном саставу ради спашавања људских живота, материјалних и културних добара.

Тренинг се састојао из више сегмената. Они су овом приликом, показали како на најбољи начин треба реаговати у угроженим ситуацијама.

Специјализоване јединице цивилне заштите ће, у случају потребе, чинити додатну снагу и ојачање професионалним ватрогасно-спасилачким јединицама и моћи ће на њих да се рачуна у случају већих елементарних непогода и других несрећа, а посебно у случајуевима проглашења ванредних ситуација.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *