Три крагујевачке здравствене установе међу десет најбоље рангираних у Србији

Крагујевачки Дом здравља, Завод за стоматологију и Завод за здравствену заштиту радника налазе се међу првих десет здравствених установа у Србији када је реч о капитационој формули коју објављује Републички фонд за здравствено осигурање.

У знак захвалности за изузетан допринос здрављу свих пацијената, руководиоце ових установа данас је примио градоначелник Крагујевца, Никола Дашић.

Да грађани Крагујевца имају добру здравствену заштиту показују подаци Републичког фонда за здравствено осигурање који је за последњи квартал прошле године међу десет најбољих здравствених установа уврстио чак три крагујевачке.

По капитационој формули вреднују се број опредељених пацијената изабраног лекара, број посета које изабрани лекар оствари, али и квалитет рада са пацијентима. По тим параметрима крагујевачке здравствене установе налазе се у самом врху у Србији.

Крагујевачки Завод за стоматологију је јединствена установа тог типа у Србији, јер не постоји ниједна друга која се бави искључиво стоматолошком здравственом делатношћу.

Завод за здравствену заштиту радника је седма установа у Србији од 155 које се оцењују. Чак четири лекара ове установе имало је капитациону оцену преко седам.

Важно је напоменути да је квалитет услуга свих здравствених установа у Крагујевцу настављен о чему сведоче и подаци о правима пацијената. Јако је мали број приговора на милионски број прегледа.

Крагујевац је тако поред бројних других области, постао препознатљив и по здравственим услугама.

Градоначелник се захвалио здравственим радницима, али и немедицинском особљу, на пожртвованом раду у изузетно тешком периоду короне као и за изузетан допринос здрављу свих пацијената.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.