Три милиона динара из буџета за противградне стрелце

Градско веће на седници одржаној 17. маја донело је одлуку о одобравању средстава за рад противградних стрелаца у укупном износу од три милиона динара, на име ангажовања 62 лица, у периоду од 15. априла до 15. октобра.

Нето износ једнократне накнаде у том периоду је 30 000 динара.

На тај начин, град Крагујевац изашао је у сусрет Републичком хидрометеоролошком заводу односно Центру за одбрану од града који је упутио молбу за суфинансирање стрелаца у систему противградне заштите, са којима је РХМЗ склопио уговоре о привременим и повременим пословима на испаљивању пртивградних рактеа, а у циљу побољшања система заштите од града.

Градско веће донело је и решење о образовању деветочлане комисије за пријем деце у целодневни боравак предшколских установа чији је оснивач град Крагујевац.

Комисија се образује као координационо тело града и предшколских установа “Нада Наумовић“ и “Ђурђевдан“, са задатком да спроведе јединствени конкурс за пријем деце у вртиће.

Чланови већа дали су сагласност за покретање поступка јавне набавке за израду елабората одређивања поплавних и ерозивних подручја на територији града Крагујевца, а донет је и закључак о покретању иницијативе за израду измене и допуне Плана генералне регулације Радна зона Крагујевац и зона пословања – целина Корман поље која се простире на 264 ха.

На данашњој седници донета је и одлука о давању на коришћење пословног простора по бенефицираној закупнини Удружењу параплегичара и квадриплегичара “Крагуј“, Удуржењу грађана “Крагујевац – наш град“, Организацији за заштиту права и подршку особама са инвалидитетом “Из круга“, Друштву за борбу против шећерне болести, Удружењу “Без глутена“ као и Удружењу домаће радиности “Арт маниа“.

Извор: www.kragujevac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.