Трибина о положају жена у политици

Коло српских сестара наставило је са организацијом трибина на којима се из мушког угла говори о родној равноправности жена.

Тема трибине, која је одржана у Дому омладине, била је положај жена у политици. О томе је говорио градоначелник Крагујевца, Никола Дашић.

Положај жена у политици и могућности за њихово афирмацију у овој области, биле су теме још једне у низу трибина које организује Коло српских сестара.

Како је циљ организатора је да о родној равноправности говоре мушкарци који су остварени и пословно и породично, своја искуства поделио је градоначелник Крагујевца, Никола Дашић.

Коло српских сестара завршило је овогодишњи циклус трибина о положају жена у разним областима.

После предавања о њиховом положају у уметности, академској заједници и о репродуктивном здрављу, на ред је дошла и политика где су жене све више заступљене.

За наредну годину најављена су предавања о положају жена у предузетништву и спорту.

Након ове трибине, која је одржана у Дому омладине, уследило је заједничко дружење, где су Крагујевчани имали прилике да градоначелника виде у једном потпуно другом светлу.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *