„Трнава“ донира пакете помоћи најугроженијим породицама

Социјално угроженим грађанима Крагујевца, до сада је достављено око сто педесет пакета који садрже прехрамбене намирнице и основна средства за хигијену које је донирало Трговинско предузеће „Трнава промет“.

Волонтери Црвеног крста према евиденцији Центра за социјални рад „Солидарност“ долазе на кућну адресу корисника и уручују намирнице.

Корисници народне кухиње који нису у могућности да оброке преузимају у Црвеном крсту, храну добијају такође код куће а оброке им достављају волонтери градске хуманитарне организације.

Из Тговинског предузећа „Трнава промет“ у просторије Црвеног крста допремљена је нова количину пакета за социјално угрожене Крагујевчане.

Сваки прехрамбени пакет садржи основне животне намирнице а међу артиклима су: уље, пиринач, тестенине, со.

У пакетима у којима су спакована средства за хигијену налази се течност за прање посуђа, сапун, детерџент за веш и остала хемијска средства која се користе у сваком домаћинству.

Пакете помоћи до сада су добили корисници на сеоском подручју а новопристигли пакети биће подељени и у граду и приграду.

Центар за социјални рад „Солидарност“ доставља Црвеном крсту списак корисника којима се достављаја ова врста помоћи.

Црвени крст доставља и куване оброке на кућну адресу корисницима народне кухиње који нису у могућноста да дођу и преузму храну.

Од проглашења ванредног стања у Крагујевцу је ангажован велики број волонтера, посебно младих који желе да помогну.

Волонтери ангажовани у Црвеном крсту посећују Крагујевчане, помажу у акцијама добровољног давања крви.

Суграђани, посебно они преко 65 година који проводе време у изолацији, грађани који су непокретни и болесни и сви они којима је потребан било који вид помоћи могу да се јаве Ситуационом центру на број телефона 0 800 112 113.

Оператери који се јављају на телефон упутиће их на надлежне службе.

Од увођења ванредног стања волонтери Црвеног крста обилазе терен на подручју града приграда али и на сеоском подручју и помажу грађанима на тај начин што за њих купују намирнице и доносе им лекове.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

3 thoughts on “„Трнава“ донира пакете помоћи најугроженијим породицама”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *