Tровање паса у насељу Аеродром

На пространој зеленој површини у близини школског дворишта на Аеродрому свакодневно се окупљају становници овог насеља.

На месту за дечју игру, дружење пензионера и шетњу кућних љубимаца, догодило се нешто несвакидашње – тровање паса.

Према речима десетак власника отрованих животиња, симптоматично је било то да је већина паса имала исте тегобе после вечерње шетње, а у разговору са ветеринаром закључено је да је отров од којег је угинула већина љубимаца, намерно остављен.

У насељу Аеродром, једном од највећих у Крагујевцу, живи на хиљаде наших суграђана, који се, углавном, окупљају на зеленим површинама између стамбених зграда.

То су места за дечју игру, дружење омладине, али и пензионера, као и за шетњу кућних љубимаца.

Случај тровања паса, који је недавно забележен у овом делу града, забринуо је становнике Аеродрома, јер је, како кажу, отров могао да угрози здравље некога од њих.

У Савету Месне заједнице наводе да је случај отрованих паса у насељу Аеродром озбиљно упозорење за надлежне који би требало да предузму адекватне мере, како се избегле још веће непријатности.

Они који су се одлучили на овај гнусан гест очигледно показују да не воле псе и да им њихово кретање у насељу смета.
Становници Аеродрома предлажу да на великим зеленим површинама буде ограђен простор у коме би се окупљали љубитељи и власници паса који би на том месту могли несметано да се крећу.

По угледу на европске земље и државе у окружењу требало би покренути ову иницијативу, с обзиром на то да у Крагујевцу расте број људи који имају псе.

Ипак, то није начин за заштиту животиња од тровања. Они који трују псе имају озбиљан психички поремећај и требало би да потраже помоћ лекара.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *