У 2021. години реконструкција Клиничког центра

Пандемија корона вируса утицала је да Клинички центар током 2020. године кроз отворене конкурсе потпуно подмлади кадар.

У својој историји, ова здравствена установа никада није запослила више медицинара, али и особља које ради на пратећим или административним пословима.

Поред тога, улагања државе у Клинички центар била су непрекидна током 2020, која је затамнила свет, па и струку белих мантила.

Уколико се садашњи тренд опадања броја ковид пацијената настави, у 2021. могла би да буду настављена улагања, односно потпуна реконструкција крагујевачког Клиничког центра.

Држава је током 2020. године улагала у крагујевачки Клинички центар.

Редовни састанци свих директора ковид болница са ресорним министром резултирали су новим принципом рада, који подразумева да се у сваком тренутку зна шта је у некој болници неопходно и где се преусмерава помоћ или опрема.

У проширење кисеоничних капацитета у Крагујевцу Министарство здравља уложило је 12 милиона динара.

Следе нове инвестиције у 2021. години.

Новина предвиђена реконструкцијом је и да Ургентни центар постане универзитетска поликлиника.

Ипак, најзначајније улагање је било у најважнији ресурс – људе.

Највеће кадровско појачање у историји Клиничког центра Крагујевац потврђено је запошљавањем 250 медицинара од пролећа.

Клинички центар у Крагујевцу један је од болничких комплекса који је високо професионално одговорио пандемији корона вируса, а то су током претходне године утврдили лекарски тимови Италије, Русије и Кине који су оцењивали рад овдашњих лекара.

Образац рада из ове здравствене установе пренет  је и на друге опште болнице , јер су крагујевачки здравствени радници најпре у свом граду успоставили контролу, а потом и пружајући помоћ у другим регионима успешно довели медицински систем у ред.

Кључ успостављања здравствене контроле је интегрисани систем.

У њему су крагујевачки Дом здравља, Институт за јавно здравље, Завод за хитну медицинску помоћ, а уведен је и Завод за збрињавање одраслих „Мале пчелице“.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *