У Београду се сутра одржава Свесрпски сабор

У Београду ће у суботу бити одржан Свесрпски сабор који ће окупити велики број људи из Србије и Републике Српске, а како је планирано, поред целодневног разноврсног програма биће одржана и заједничка седница две владе о унапређењу сарадње.

Манифестација ће започети молебном у Храму Светог Саве и биће настављена различитим активностима у којима ће учествовати делегације Србије и Републике Српске.

Осим у Београду, програми су планирани широм Србије, а како су раније рекли званичници Србије и Републике Српске, та манифестација биће прилика да се потврди јединство, ојача повезаност и унапреди очување културе сећања.

Планирано је да се на Свесрпском сабору у суботу окупи велики број фолклорних ансамбала Србије и Републике Српске, а око 2.500 играча из 48 културно-уметничких друштава показаће сплет српских народних игара на београдском Тргу републике.

Већ сутра министри из Владе Србије угостиће колеге из Републике Српске са којима ће кроз различите активности и потписивањем споразума, унапредити сарадњу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *