У Дом здравља стигла донација од 20 хиљада заштитних маски

У крагујевачки Дом здравља допремљена је донација медицинара из Немачке који делују у оквиру организације „Свети Лазар Јерусалимски“.

Донирану заштитну опрему руководству Дома здравља уручио је Предраг Обреновић Јаковљевић, члан Краљевске куће династије Обреновић, иначе Крагујевчанин.

У крагујевачкој здравственој установи кажу да је донација веома значајна за рад запослених у амбулантама и да овај гест указује на солидарност и хуманост међу здравственим радницима који имају немерљив значај у време епидемије корона вируса.

Краљевска кућа династије Обреновић оформила је своју фондацију, а у предходном периоду чланови породице ове династије донирали су справе за вежбање деци ометеној у развоју која похађају школу „Вукашин Марковић“.

Хуманитарна помоћ упућена је и деци са посебним потребама која живе у мастиру Света Петка недалеко од Параћина.

У сарадњи са генералним конзулатом у Србији који се налази у Штутгарту и немачким медицинарима који раде у оквиру организације „Свети Лазар Јерусалимски“ двадесет хиљада заштитних маски допремљено је у крагујевачки Дом здравља.

У амбулантама крагујевачког Дома здравља свакодневно се обави преко хиљаду прегледа.

Лекари дневно прегледају и до 150 пацијената који долазе у Амбуланту за фебрилна стања и респираторне инфекције која се налази у АТД-у.

Вредна донација медицинара из Немачке има велики значај за запослене у овој здравственој установи.

Маске које су дониране биће послате у амбуланте крагујевачког Дома здравља, где ће их свакодневно користити лекари и медицинско особље.

Имајући у виду да здравствени радници носе маске током целог радног дана како би се заштитили од инфекције корона вируса, пристигла донација и хумана мисија колега из Немачке и породице династије Обреновић олакшаће рад са великим бројем пацијената.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *