У Дому културе у Книћу промовисана књига Равногорци Слободана Ћировића

У Дому културе у Книћу одржана је промоција трећег издања књиге Равногорци Слободана Ћировића.

Реч је о делу написаном 1991. године које је у то време проговарало о забрањеним и скрајнутим темама из Другог светског рата.

Књига Равногорци говори о трагичној судбини оца Слободана Ћировића и његових стричева, чије је посмртне остатке пронашао сплетом судбине и сведочанстава пристиглих из Канаде, скоро пола века од трагичних догађаја.

На промоцији су поред аутора говорили: Мирко Демић књижевник, Александар Лаковић, књижевни критичар, а одломке је читао Илија Степановић.

Пореклом из Гружанског краја, у коме и данас живи и ствара Слободан Ћировић током целог живота бави се књижевним стваралаштвом.

Са књигом у којој почиње потрага за оцем, како каже Ћировић,отворио је пут свим својим наредним делима.

На белом коњу преко реке, Визант, Мач Архангела Михаила.

Роман Устока проглашен за књигу године 1984.

Књига Разговори код инспектора и приче о ђаволу публикована је на прошлом конкурсу Установе културе Кораци.

Треће издање Равногораца објавила је Народна библиотека Вук Караџић и тиме исправила неправду јер, иако је књига постојала три деценије, у српским библиотекама није била заступљена.

Књиге које је раније писао водиле су га од Виндзора до Канаде, прешле су континенте, брисале границе.

О Ћировићевим романима већ дуго говоре историчари, књижевници.

Његова дела проучаваће будућност, а савременици кажу да их одликује значајна књижевна вредност, јер је Слободан Ћировић, некадашњи педагог,уредник у издаваштву и аутор књига, радио-драма и драмских текстова одавно стекао пажњу јавности и критике.  

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *