У Дому здравља лечи се 180 хиљада пацијената

У крагујевачком Дому здравља лечи се 180 хиљада пацијената, а у оквиру ове медицинске установе примарне здравствене заштите функционише 28 здравствених станица.

Дом здравља пружа све здравствене услуге осим хирушких, а у случају потребе изабрани лекари пацијенте упућују у крагујевачки Клинички центар.

Од почетка године, лекари опште праксе у ову установу терцијарне здравствене заштите упутили су на лечење бише од 450 хиљада људи са подручја Централне Србије.

Према подацима крагујевачког Дома здравља, у првих девет месеци ове године здравствени преглед код изабраног лекара обавило је 792 хиљаде пацијената.

Лекари углавном настоје да пацијентима пруже услуге које су им неопходне, али их у случају потребе на даље лечење шаљу у Клинички центар.

Изабрани лекари су од почетка године издали 30 хиљада упута по налогу лекара специјалисте, а по упуту изабраног лекара више од 35 хиљада људи обратило се за медицинску помоћ специјалистима Клиничког центара.

Крагујевчани су углавном задовољни услугама лекара у Дому здравља.

Судећи по броју пацијената, лекари Дома здравља имају пуне руке посла.

У предходних неколико месеци у овој медицинској установи терапију је добијало милион 144 хиљаде пацијената.

У Клиничком центру такође наводе да је последњих месеци увећан број оних који се на даље лечење из амбуланти упућују код њих.

Број пацијената се свакодневно увећава, тако да је током ове године по упуту изабраног лекара примљено више од 450 хиљада људи са подручја Централне Србије.

За лекарску помоћ углавном се обраћају људи са високим крвним притиском, дијабетесом и болестима кардио-васкуларног система.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

One thought on “У Дому здравља лечи се 180 хиљада пацијената”

  1. Sta bi sa parama koje je dao Sutanovac za pravljenje gradske bolnice 2012? Radovi poceli, dosao SNS na vlast i stalo se.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *