У државне вртиће у Крагујевцу уписано близу 700 малишана

За готово 700 малишана, који су ове године успели да добију своје место у предшколским установама „Нада Наумовић“ и Ђурђевдан“ почела је радна година.

У шест вртића ПУ „Ђурђевдан“ уписано је више од 270 малишана, углавном млађег јасленог узраста, док је ПУ „Нада Наумовић“ ове године имала готово дупло више слободних места и по конкурсу је уписано 358-оро деце, која су распоређена у 104 узрасне групе.

Интересовање за упис малишана у целодневни боравак у предшколским установама „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“ сваке године је све веће. Ове године пристигло је близу две хиљаде захтева за пријем у вртиће, од којих је по конкурсу уписано нешто мање од 700 малишана у обе предшколске установе.

У оквиру Ђурђевдана ради шест вртића, од којих је један искључиво за децу јасленог узраста, док у осталих пет функционише 71 васпитна група.

У предшколској установи „Нада Наумовић“ борави више од две хиљаде малишана распоређених у 104 групе од којих највећи број чине деца јасленог узраста. У нову радну годину уписано је 358-оро малишана.

Родитељи деце која су на листи за упис у државне вртиће остала „испод црте“, имају право на подношење захтева за признавање накнаде дела трошкова за боравак у приватним вртићима. Ове године локална самоуправа је склопила уговоре са 19 приватних вртића који се налазе на територији града Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *