У дворишту ОШ Мирко Јовановић посађено 15 туја

У дворишту Основне школе „Мирко Јовановић“ посађено је 15 туја, које су донација Института за шумарство Србије. Тим поводом, ученици ове школе припремили су и пригодан програм.

Основна школа „Мирко Јовановић“ истиче се по томе што посебну пажњу посвећује очувању животне средине. То је била најбоља препорука да се у овој крагујевачкој школи обележи Светски дан здравља. Уз посредовање крагујевачког Института за јавно здравље, Институт за шумарство донирао је 15 садница тује које су посађене у школском дворишту.

У школи „Мирко Јовановић“ у току су радови у оквиру пројекта енергетске ефикасности, а у плану је и уређење огромног школског дворишта. У ходницима школе постоје посебна места у којима се одлаже рециклажни отпад што говори о еколошкој свести ученика.

Поводом обележавања Светског дана здравља приређен је пригодан програм у коме је наступио ансабл „Абрашевића“, док су ученици Основне школе „Мирко Јовановић“ извели представу под називом „Позитивне промене“ која је освојила прво место на окружном такмичењу еколошких представа.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *