У енергетску санацију ОШ “Радоје Домановић” уложено 35 милиона динара

У реализацију програма енергетске ефикасности у Основној школи “Радоје Домановић” уложено је 35 милиона динара, од чега је држава обезбедила 20, а град Крагујевац преосталих 15 милиона.

Тим поводом ову образовну установу данас је посетила потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.

Основна школа “Радоје Домановић” је једана од најстаријих градских школа, задужбина је великог крагујевачког добротвора Милована Гушића и датира из времена владавине Милоша Обреновића.

Нова школска зграда дограђена је 1970. године и од тада није улагано у школску инфраструктуру.

Средствима у износу од 35 милиона динара, од којих је 20 милиона определило ресорно министарство, а остатак локална самоуправа, у школи је у циљу енергетске ефикасности замењена комплетна столарија, постављена лед расвета, урађена нова фасада и реконструисан систем даљинског грејања.

Пример добре праксе у оствареној уштеди електричне и топлотне енергије представљају и друге крагујевачке школе у којима је реализован пројекат енергетске ефикасности – „Станислав Сремчевић“ и „Прота Стеван Поповић“, која се налази у Чумићу, а овим програмом је обухваћена и школа „Мирко Јовановић“.

У Основној школи „Радоје Домановић“, коју похађа око 900 ученика, услови за одвијање наставе у новој школској години биће неупоредиво бољи.

Ово је је једна од највећих градских школа и заузима површину од око 7.000 метара квадратних.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *