У Геронтолошком центру у Крагујевцу нема заражених Корона вирусом

У Републици Србији епидемиолошка ситуација је све повољнија, пошто је број заражених Корона вирусом све мањи.

Према последњим подацима стручног Кризног штаба, вирус је ушао у 30 установа социјалне заштите у Србији, што представља опасност по кориснике због њихове старосне доби и здравственог стања.

У Геронтолошком центру у Крагујевцу за сада нема заражених корисникика и запослених.

У борби против корона вируса у Србији, највећи проблем у последњих недељу дана представљају Домови за старе, где је дошло до ширења вируса КОВИД-19.

Највећа смртност и најтежи случајеви након заразе забележени су управо код старијих и хроничних болесника, што представља посебну опасност приликом ширења овог вируса.

У Геронтолошком центру у Крагујевцу на самом почетку епидемије предузете су све прописане мере у циљу заштите од вируса, па тако данас у овој установи нема заражених корисника и запослених.

У Геронтолошком центру су, по препорукама Министарства, организоване карантинске смене и сви запослени били су у карантину 14 дана.

Ублажавањем мера, на основу повољније епидемиолошке ситуације, најстаријим грађанима је дата могућност да прошетају сваког дана за време полицијаског часа у трајању од сат времена.

Без обзира што је вирус ослабио, епидемиолози наглашавају да ова категорија становника и даље мора да буде изузетно опрезна и да најстарији грађани морају и даље да поштује све мере заштите.

У Градској управи подсећају да грађани који имају више од 65 година и даље, једном недељно, могу да иду у безбедну куповину, а да је град Крагујевац обезбедио сву потребну заштитну опрему.

У Крагујевцу већ два дана нема новозаражених Ковидом 19, али се и даље предузимају све мере заштите и све здравствене и установе социјалне заштите се редовно дезинфикују.

Велики број Крагујевчана се, последњих дана, вратио на посао.

Обавеза свих запослених у колективима је коришћење заштитне опреме током рада, како би се спречило евентуално поновно ширење коронавируса.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *