У хотелу Шумарице смештени медицинари

Због ширења епидемије Ковида 19 у крагујевачки Клинички центар свакодневно долазе нови пацијенти који су заражени коронавирусом.

Ова здравствена установа брине о скоро два милиона пацијената централне Србије а осим Крагујевчана и становника Шумадијског управног округа у крагујевачком Клиничком центру лече се становници и из других крајева Србије: Горњег Милановца, Чачка, Краљева, Ужица, Новог Пазара.

Колегама који брину о пацијентима придружили су се здравствени радници из других градова који су у Крагујевац дошли на испомоћ током трајања ванредног стања.

Смештени су у хотелу Шумарице.

Од увођења ванредног стања сви хотели, ресторани и угоститељски објекти затворени су за посетиоце.

Велики хотели у којима су раније одседали домаћи и страни туристи данас су у приправности па уколико буде било потребе имаће другачију намену у епидемији коронавируса.

У крагујевачки хотел Шумарице смештено је четрдесетак здравствених радника који су дошли у Крагујевац из околних градова како би помогли својим колегама који раде у Клиничком центру.

Крагујевачки хотелијер Миленко Марјановић понудио је капацитете овог хотела за смештај здравствених радника који током ванредног стања после радних обавеза одлазе у хотел како би избегли сваки контакт са својим породицама у циљу спречавања инфекције Ковидом 19.

И хотел “Зеленгора” има потпуно другачију намену од увођења ванредног стања.

У овом крагујевачком хотелу током ванредног стања ради Завод за трансфузију крви Клиничког центра а у холу хотела организовано је добровољно давалаштво крви сваког радног дана од 8 до 13 сати.

Влада Републике Србије, Министарство здравља и Кризни штаб који воде еминентни епидемиолози и лекари донеће коначну одлуку када ће бити укинуто ванредно стање.

Таква одлука биће донета у складу са утврђеним стањем на терену када се избегне и најмања могућност ширења инфекције вируса.

Колико ће здравствени радници остати у хотелу Шумарице а када ће се Завод за трансфузију крви вратити у Клинички центар условиће развој ситуације током епидемије Ковидом 19.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *