У Институту за јавно здравље Крагујевац задовољни епидемиолошком ситуацијом у граду

У крагујевачком Институту за јавно здравље задовољни су епидемиолошком ситуацијом у граду, јер је Крагујевац један од градова са најмањим бројем заражених Корона вирусом.

У претходна 24 сата на територији града није било заражених, па се очекује да у наредним недељама не буде већих проблема.

Кризни штаб града Крагујевца је на време предузео све мере заштите у борби против Ковида 19 и добро организовао све здравствене установе у граду.

У Крагујевцу у последња 24 сата није забележен ниједан случај заразе Корона вирусом.

У крагујевачком Институту за јавно здравље наглашавају да је Крагујевац једна од градова са најмањим бројем заражених у односу на број становника.

По речима директора Института Драгана Васиљевића за овако повољну ситуацију заслужан је Кризни штаб града Крагујевца који је на самом почетку предузео све неопходне мере заштите у циљу спречавања ширења вируса и заштите грађана.

Поред добре организације свих здравствених установа, велику улогу у спречавању ширења Ковида 19 имали су и Полицијска управа, локална комунална предузећа и Градска организација Црвеног крста.

У Институту за јавно здравље очекују да ће се грађани у скорије време вратити свакодневним активностима али постепено, како не би дошло до евентуалног враћања вируса и нове заразе.

И поред попуштања мера због повољније ситуације у Србији и све мање заражених, треба бити обазрив и у наредном периоду.

Из Института још једном наводе да је битан фактор у борби против Корона вируса имала превентива на којој ова установа успешно ради већ дуги низ година.

Институт за јавно здравље спреман је и за наредни период за све врсте опасности – како вируса, тако и евентуалних хемијских акцидената, поплава или неких других природних катастрофа.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *