У Клиничком центру Крагујевац 125 пацијената, у болници у Новом Пазару 183 хоспитализованих

У Клиничком центру Крагујевац тренутно је смештено 125 пацијента који су оболели од вируса корона, од којих је осам на респираторима, а у Општој болници у Новом Пазару укупно је хоспитализовано 183 пацијента, а троје је на респираторима, каже заменик директора Клиничког центра у Крагујевцу и координатор Министарства здравља за ковид Слободан Милисављевић.

Он је рекао да се у последњих неколико дана уочава повећање броја заражених и да се то види по броју прегледа у тријажном центру дома здравља и по броју хоспитализованих у Клиничком центру Крагујевац.

Милисављевић наводи да је Клинички центар Крагујевац покрива око 1,8 милиона грађана Србије, укључујући Тутин, Нови Пазар и Сјеницу и да су у обавези да збрињавају и пацијенте који не могу да буду збринути у Општој болници Новом Пазару.

„Капацитета још увек има, али се они убрзано пуне.

Размишљамо о отварању нових ковид јединица у оквиру Клиничког центра Крагујевац.

Ситуација се мења из сата у сат, никад не знате када ће се појавити пацијенти из околних болница из Новог Пазара, Сјенице, Тутина.

Имамо одређен број постеља које чувамо за хитне случајеве“, рекао је Милисављевић.

Извор: Танјуг

One thought on “У Клиничком центру Крагујевац 125 пацијената, у болници у Новом Пазару 183 хоспитализованих”

  1. Kome verovati? Razni mediji plasiraju razlicite informacije o broju obolelih, politicki, kako kome odgovara. Niko ne zna pravo stanje stvari. Kada sam “iskazao“ neslaganje o tome sto se ne objavljuju imena , prezimena, adrese , rute kretanja obolelih i umrlih (kao da je sramota biti zarazen) svi su mi rekli da se time narusava pravo na privatnost ili vec neko tamo “pravo“, kao da u ovoj zemlji ima neko pravo koje se postuje a da nije selektivno. Da smo lepo imenovali zarazene i preminule bili bi “mesta“ da neko iskaze sumnju… Sad je kasno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *