У Књажевско-српском театру отворени 14. Јоакимови дани

Премијером представе „На трагу“ у Књажевско-српском театру отворени су 14. по реду „Јоакимови дани“.

Публика ће до 29. маја моћи да погледа још шест представа насталих по текстовима домаћих аутора, у извођењу театра домаћина и позоришта из Београда, Ужица и Крушевца.

Представа „На трагу“ настала је по тексту Николе Милојевића, глумца Књажевско српског театра. Комад за који је аутор добио награду Удружења драмских писаца Србије „Бранислав Нушић“ 2016. године, први пут је постављен на сцену у Београдском драмском позоришту 2018. Овог путе режију потписује Александар Лукач, а представа је реализована у копродукцији са Краљевачким театром.

Позоришна ревија у част домаћег писца одржава се сваке године у Књажевско-српском театру и део је крагујевачких Мајских свечаности.

У оквиру „Јоакимових дана“ публика ће моћи да погледа још шест представа. Поред оних које су обележиле репертоар Књажевско-српског театра, као што су „Успомене на Црвену заставу“ и „Одумирање“, у оквиру „Јоакимових дана“ биће изведене представе „Велики талас“ Звездара театра, „Валпургијска ноћ“ Народног позоришта из Ужица и „Режим љубави“ Крушевачког позоришта.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *