У ковид амбуланти ЗЗЗЗР од 120 до 150 прегледа дневно

У ковид амбуланти Завода за здравствену заштиту радника, у последња два месеца, прегледано је нешто више од 9.000 пацијената, од којих је готово 40% било позитивно на корона вирус.

Око 200 инфицираних је, због тежине клиничке слике, упућено у крагујевачки  Универзитетски клинички центар, на консултацију са специјалистима.

Међу онима који су затражили лекарску помоћ због сумње на инфекцију ковидом домонирају невакцинисане старије, али и млађе особе.

У ковид амбуланти ЗЗЗЗР-а могу да се прегледају сви грађани Крагујевца, без обзира на то да ли су осигураници ове здравствене установе.

Завод за здравствену заштиту радника је трећи пут од почетка пандемије корона вируса у ковид систему.

За пацијенте са симптомима инфекције ковидом задужено је шест екипа, које раде у две смене, свакодневно од 7 до 22 часа.

У првих месец и по дана од повратка у ковид систем, број дневних прегледа кретао се од 180 до 200.

У последњих десетак дана евидентан је мањи обим посла, а број прегледаних пацијената на дневном нивоу је између 120 и 150.

Осим инфицираних корона вирусом, ова здравствена установа збрињава и остале пацијенте.

Све службе, од опште праксе до специјалиста, раде несметано, али са мањим капацитетима, јер је велики број лекара у ковид систему.

У Заводу за здравствену заштиту радника одвија се и вакцинација против сезонског грипа.

До сада је дато близу 1.200 вакцина.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *