У Крагујевцу нема малих богиња

На Инфективној клиници Клиничког центра у Крагујевцу нема новорегистрованих случајева заражених малим богињама.

У периоду експанзије овог обољења у Србији, на крагујевачкој Инфективној клиници збринуто је троје заражених, од којих се једна пацијенткиња још увек налази на лечењу. Њено здравствено стање сада је стабилно.

На подручју Крагујевца и Шумадијског округа за сада није регистрован ниједан случај заражених морбилама, а на Инфективној клиници хоспитализовани су пацијенти са малим богињама из Краљева и Београда.

У овој здравственој установи тренуто је на лечењу само једна пацијенткиња, која се још увек опоравља после тешких компликација насталих након инфекције.

Краљевчанка Вера Станишић, стара педесет година, у Крагујевац је довезена са високом температуром, боловима у мишићима и бројним тегобама. Била је прикључена на апарат за дисање, а њено здравствено стање сада је стабилно и она се добро осећа.

На Инфективној клиници кажу да је вакцинација од велике важности, како за здравствене раднике који долазе у контакт са пацијентима, тако и за грађане.

Иако је вакцина најсигурнији начин за заштиту од вирусних обољења, требало би прибегавати и индивидуалној заштити од болести које се капљично преносе.

На Инфективној клиници тренутно се лече и оболели од вируса грипа, који имају тешке компликације.

Лекари саветују да се оболели од грипа строго придржавају њихових савета, јер последице овог вируса могу да буду озбиљне.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *