У Крагујевцу обележен Светски дан хране

Хуманитарно-едукативном акцијом у Tржници на Аеродрому обележен је Светски дан хране.

Манифестацију је организовало Јавно комунално предузеће Шумадија у сарадњи са крагујевачким здравственим установама, Црвеним крстом и децом из предшколских установа.

Вода је живот, вода је храна – сачувајмо сваку кап, гласи овогодишњи слоган глобалне кампање обалежавања Светског дана хране.

Доступност води је из годину све мања и данас око 2.4 милијарди људи живи у подручјима која имају проблем са доступношћу води чији је квалитет упитан што се директно одражава на безбедност намирница за исхрану.

Циљ овогодишње кампање је да се становништво подстакне на одговоран однос према води.

У овогодишњој акцији учествовали су и малишани који су указали на значај здравих намирница.

Активности поводом обележавања Светског дана хране органозовало је Јавно комунално предузеће Шумадија.

Поред едукативног, акција је имала и хуманитарни карактер. Закупци тезги у Тржници у насељу Аеродром су за кориснике Црвеног крста донирали намирнице.

Посетиоци су били у прилици да провере своје здравље.

Град Крагујевац годинама уназад спроводи пројекат Чиста Србија чији је циљ већа заштита воде и земљишта.

Како би колективно подигли свест о одговорном односу према води свако од нас може да контролише бацање хране, не загађује воду, учествује у акцијама чишћења водених ресурса и конзумира намирнице биљног порекла.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *