У Крагујевцу одржана предавања о безбедности младих у саобраћају

Предавања у циљу повећања безбедности младих у саобраћају одржана су у Првој техничкој и Средњој стручној школи у Крагујевцу.

Кроз презентацију и личне приче жртава саобраћајних незгода млади су могли да се упознају са опасностима које вребају у саобраћају уколико се не поштују прописи.

Главни узрочници саобраћајних незгода су конзумирање алкохола, невезивање појасева, непоштовање саобраћајних знакова, неприлагођена брзина и некоришћење заштитне опреме.

О томе су крагујевачким средњошколцима говорили предавачи Кристина Грбовић из Чачка и Милан Срдић из Новог Сада.

Они су младима испричали своја искуства како су доживели саобраћајне незгоде које су их довеле до инвалидских колица и из корена промениле њихове дотадашње животе.

Носилац пројекта под називом „Још увек возим“, који има за циљ повећање безбедности младих у саобраћају, је крагујевачко Удружење параплегичара и квадриплегичара „Крагуј“. Један од циљева је и радно ангажовање особа са инвалидитетом.

Након предавања крагујевачки средњошколци били су у прилици да се путем симулатора увере како алкохол утиче на возаче.

Предавања су одржана у Средњој стручној школи и Првој техничкој школи у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *