У Крагујевцу одржана стручна конференција са циљем спречавања криминала код деце и младих   

Центар за социјалне иновације и интеграције, у сарадњи са Бироом за наркотике и спровођење закона амбасаде Сједињених Америчких Држава, организовао је у Крагујевцу прву Међународну стручну конференцију „Спречавање криминалне радикализације деце и младих, кроз развој превентивних програма на нивоу локалне заједнице“.

На конференцији су учествовали бројни експерти и стручњаци који се баве криминалтетом деце и младих у Србији, али и у државама у региону.

Из Центра за социјалне иновације и интеграције подесећају да, без обзира што је по статистици малолетнички криминалитет у Србији у опадању, квалитативна анализа показује је број насилних кривичних дела које врше малолетници у порасту.

Поред представника из Србије и региона, у централном панелу учествовали су гости из Сједињених Америчких Држава, који су говорили о масовним пуцњавима и убиствима у школама у Америци.

Ово је прва конференција која је одржана у Крагујевцу са темом криманалне радикализације деце.

Идеја је да се сваке године организује сусрет оваквог типа, као и трибине на којима би учествовали стручњаци из ових области.          

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *